HandbikeBattle 2024

Samen bereiken we grote hoogtes!

Figuurlijk en letterlijk, in het prachtige Oostenrijk. De HandbikeBattle is een jaarlijkse battle voor mensen met een handicap die met een handfiets een parcours van ca. 20 kilometer afleggen. Ruim 15 kilometer hiervan is bergop. Dat vraagt veel armkracht en nog veel meer doorzettingsvermogen!

Met jouw bijdrage kan ons team meestrijden in de HandbikeBattle 2024. 
Meedoen is een enorme overwinning voor de deelnemers die al vóór de start grote obstakels hebben overwonnen, zowel fysiek als mentaal.

Bekijk hieronder de teaser van de videorapportage waarin twee deelnemers van de HandbikeBattle 2023 werden gevolgd. 

Op dit moment is de organisatie binnen Reade druk bezig met de voorbereidingen voor deelname aan de HandbikeBattle in 2024. Alles moet gepland worden en er moeten natuurlijk genoeg deelnemers en handbikes zijn die door de keuring komen. Er moet dus ook geworven worden. Voor deelnemers en voor financiële ondersteuning, want alleen dan kan het doorgaan.

De HandbikeBattle valt buiten de reguliere revalidatietrajecten en kan dus niet gefinancierd worden vanuit het reguliere zorgbudget. Het is iets waar deelnemers keihard voor werken en heel veel uithalen. Er staan dan ook al meerdere mensen te popelen om mee te doen. Het team bestaat elk jaar uit 5 a 6 sporters en net zoveel buddies. Deze buddy’s gaan mee om de sporters te ondersteunen en zijn allen werkzaam bij Reade. Ze doen dit op vrijwillige basis en in eigen tijd.

Een bijzondere ervaring
Guido van Werven, fysiotherapeut: “We gaan dit avontuur graag samen aan om met zijn allen tot een succesvol einde te brengen. Maar vóór we de challenge kunnen aangaan, kunnen we elke bijdrage goed gebruiken. Dat gebruiken we voor de voorbereiding, het materiaal, de deelname, het verblijf en het vervoer. Fantastisch als je ons steunt om deze bijzondere ervaring mee te kunnen maken. Met 5 euro of een tientje help je ons al een heel eind op weg!”

Draag jij een steentje bij richting de bergtop?