Je kunt ervoor kiezen om Reade Foundation op te nemen in je testament. Met de notaris bespreek je op welke wijze je aan de Reade Foundation wilt schenken: als (mede)erfgenaam of legataris.

Reade Foundation als (mede)erfgenaam

Reade Foundation kan als rechtspersoon tot volwaardig erfgenaam benoemd worden. Dit betekent dat Reade Foundation (mede)erfgenaam wordt en (samen met je overige erfgenamen) recht heeft op (een deel van) de nalatenschap.

Reade Foundation als legataris

Als je Reade Foundation niet tot erfgenaam benoemt, maar wel in je testament opneemt, is er sprake van een legaat. Reade Foundation is dan een zogenaamde legataris. Met een legaat bepaal je via je testament dat je een bepaald bedrag in geld of een goed, zoals een waardevol schilderij, wenst na te laten aan Reade Foundation.

Belangrijke gegevens

Je vermeldt in je testament dat je Reade Foundation, gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende op de Overtoom 283 te 1054 HW Amsterdam, benoemt tot erfgenaam of legataris.

Je gift is aftrekbaar!

Reade Foundation is aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen. Vanaf 1-1-2008 zijn giften aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Vanzelfsprekend moet de gift dan voldoen aan alle eisen van de Belastingdienst.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van nalaten en schenken? Neem dan contact op met een notaris. Wanneer je met ons van gedachten wilt wisselen, helpt Joris van der Poel, manager Reade Foundation je graag verder via readefoundation@reade.nl.