Team Capital reisde op 18 juni af naar Oostenrijk voor de HandbikeBattle, op donderdag 22 juni. Een parcours van 20 kilometer, waarvan 15 berg op. En dat op armkracht! En karakter, want ook dat lieten de deelnemers zien. Karakter en veerkracht!

Team Capital bestond dit jaar uit deelnemers Job, Jules, Stefan, Martin en Daan. Daan moest het helaas op de dag zelf afweten, omdat hij ziek werd. De handbikers (deelnemers) werden mentaal en praktisch bij gestaan (ook gedurende alle voorbereidingen) door buddies Rosa Overmeer (ergotherapeut), Ludwine van Orsouw (physician assistant), Katja Hoorn (bestuurder), Jim Wiegel (ANIOS), Marloes van Zanten (ergotherapeut) en Guido van Werven (fysiotherapeut). Margriet van den Broek (sportconsulent) was mee als coach, Marike Maijers (revalidatiearts) zat in het medische team van de organisatie en Teska Athmer, (medewerking Marketing & Communicatie) was mee voor het maken van een docu-film, welke volgt.


Het was een ware ‘Battle’! Tegen de berg, de warmte, de pijn en zichzelf. Een bijzondere strijd, zowel fysiek als mentaal. Alle vier de deelnemers hebben het fantastisch gedaan en de top gehaald. Niet zonder hun buddies uiteraard, want als Team (samen) maken we meer mogelijk! Team Capital werd overigens 10e. Maar de grootste overwinning voor de handbikers, was toch wel de top halen.

“Met speciale dank aan alle sponsoren, waaronder Reade Foundation als hoofdsponsor en tevens facilitator van de crowdfunding, die dit mede mogelijk hebben gemaakt. En uiteraard ook dank aan alle donaties via de crowdfunding, de geweldige organisatie achter de HandbikeBattle, het hotel waar alle revalidatiecentra al 9 jaar komen voor deze week, Uniek Sporten en alle sponsoren van de HandbikeBattle zelf. En tenslotte dank alle collega’s voor het meeleven en alle support, terwijl zij andere bergen aan het verzetten waren!”
Guido van Werven