Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor een geweldig Reade Foundation event! In het bijzonder aan de host van de dag, onze ambassadeur en bekende radiopresentatrice, podcaster en cabaretière Carolien Borgers, die het programma aan elkaar praatte. Mede dankzij haar een wel heel leuk programma, met onder andere:

Een terugblik van twee ontvangers van de Stimuleringsbeurzen van vorig jaar.
Lynnette Spits vertelde over haar ervaringen in New York bij de “Joint Conference on Brain Injury” en hoe ze de opgehaalde kennis hier in de praktijk brengt en erop verder bouwt. Vasilis Tomaras had zijn beurs ontvangen voor deelname aan “CPXI 2022 European practicum on CPET” en dat is ook precies waar de Stimuleringsbeurzen voor bedoeld zijn: kijken buiten de muren van Reade, kennis ophalen en delen zodat het ten goede kan komen aan de revalidant en reumapatiënt.

Dit jaar werden er helaas geen Stimuleringsbeurzen uitgereikt, maar waren er wel veel toezeggingen voor waardevolle onderzoeken en mooie initiatieven. Zoals inclusief speelgoed voor kinderrevalidatie, de Handbike Battle, een theatercollege, Holomoves en nog veel meer. En binnenkort volgt meer nieuws!

Hoe indrukwekkend is het om te zien dat gesteunde projecten uitgroeien tot iets moois, tot iets groters. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Wendy Walrabenstein. Ze nam ons deze middag mee van het leefstijlprogramma Plants for Joints naar de toekomst met Plants for Health. Heel inspirerend en helemaal van deze tijd!

Dat een gezonde leefstijl van alle tijden en erg persoonlijk is, bleek ook tijdens het bijzonder vermakelijke gesprek tussen Carolien Borgers en Hedy d’Ancona. Wat een top-duo, hilarisch!

En toen was het tijd voor de pitches voor de Grant 2023!

Het waren stuk voor stuk zeer interessante en sterke pitches, waaronder van Jorrit de Kieviet over “Nervus vagus stimulatie na CVA” en Simone Berkelmans over de “Pilot Studie SCI FESwalk”. De derde kandidaat, Mariëtte de Rooij, kon er helaas niet bij zijn om meer te vertellen over “Chronisch pijn en vermoeidheidsklachten bij reumatische aandoeningen: zijn aanpassingen van de behandeling nodig?”.
De winnende pitch was van Sarah Dekker over “De implementatie van de GAIT.SCRIPT interpretatietool voor de beoordeling van klinische gangbeeldanalyse van kinderen met cerebrale parese”.

Dr. Jaap Willems reikte aan haar de € 25.000,- uit en noemde het onderzoek van grote meerwaarde voor de jonge cliënten!

De dag werd afgesloten door Voorzitter van Reade Foundation, Vroukje Boenk die terugkeek op een mooi event en -tot ieders grote spijt- afscheid nam van Jacqueline Cleton en haar hartelijk bedankte voor al haar inspanningen gedurende bijna 10 jaar als Manager Reade Foundation.

“Met ontzettend veel plezier heb ik mij de afgelopen 10 jaar ingezet voor de fondsenwerving bij Reade. Inmiddels staat er een prachtige foundation met twee fondsen op naam. Tijdens het evenement is weer goed zichtbaar wat een mooi werk we verrichten voor de cliënten van Reade en haar bevlogen medewerkers. Ik ga het missen en zal altijd een plek in mijn hart houden voor Reade.” Jacqueline Cleton

Het wordt echt even wennen zonder Jacqueline, maar het werk van Reade Foundation gaat onverminderd door. Om waardevol onderzoek en initiatieven op het gebied van participatie, innovatie en educatie te blijven ondersteunen.

Alles wat niet vanuit het reguliere zorgbudget gefinancierd kan worden, maar zeker wel ten goede komt aan het verbeteren van de behandel- en levenskwaliteit van de revalidanten en reumapatiënten! Dus blijf ons steunen en heel graag tot het volgende event!

 

 

Heb je vragen of wil je een specifiek project steunen? Mail via readefoundation@reade.nl naar Joris van der poel, die vanaf heden de werkzaamheden van Jacqueline zal waarnemen.