Op 3 juli kwamen Isabel, Marit, Babs en Mies van de Rapenburg Race op bezoek bij Reade om te kijken wat ze allemaal doen in het revalidatiecentrum. Om een goed beeld te krijgen van het multidisciplinaire team kregen ze een rondleiding door Reade, waarin ze de kliniek, de loopruimte, de ergotherapie en fysiotherapie en het bewegingslab hebben gezien.

Na de rondleiding heeft Prof. Dr. Thomas Janssen een stimulerende presentatie gegeven over elektrostimulatie en de vele voordelen voor mensen met een dwarslaesie. Ook werd verteld wat voor onderzoek we hier in Reade doen met elektrostimulatie. Zo werd verteld over het Teslasuit, een elektrostimulatie pak. Het Teslasuit hebben Isabel, Marit, Babs en Mies ook zelf aangetrokken om te voelen hoe elektrostimulatie voelt en wat het precies doet. Het bezoek werd afgesloten met een demonstratie van een revalidant met een dwarslaesie die loopt met het Teslasuit. Tijdens het lopen met het Teslasuit worden de boven- en onderbeenspieren gestimuleerd zoals de spieren ook in het normale looppatroon actief zijn om zo hopelijk de loopfunctie te verbeteren.

Hartelijk dank voor jullie bezoek aan Reade en tot 16 september in het water!

Wil jij ook bijdragen aan onderzoeken binnen Reade voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie? Steun team Reade met een donatie via rapenburgrace.nl/teams/reade. Bedankt!