Tijdens de afgelopen Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie werd de Sigra Diversiteitsaward uitgereikt aan revalidatiearts Rachel Zalmijn voor haar initiatief inclusief speelgoed voor de kinderafdeling van Reade. Een mooie erkenning voor een geweldig initiatief!

Rachel Zalmijn deelt samen met Wilma Hogenbirk, orthopedagoog bij Reade, en Ellen Brudet, de eigenaresse van Colourful Goodies (de eerste inclusieve speelgoedwinkel van het land) de visie om inclusief speelgoed aan te bieden waar kinderen zichzelf en anderen in kunnen herkennen om daarmee verschillen tussen personen te normaliseren en bij te dragen aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Sigra Diversiteitsaward inclusief speelgoedRachel: “De kinderen die bij Reade in behandeling zijn, zijn heel divers. Denk aan verschillende culturele achtergronden, maar ook aan hulpmiddelen zoals een rolstoel of prothese. Sommigen hebben een syndroom of zijn bijvoorbeeld slechthorend. Niet iedereen ziet er hetzelfde uit. Binnen de kinderafdeling wordt in de behandelingen veel gebruikgemaakt van speelgoed, maar met de poppen die ze hadden konden niet alle kinderen zich even goed identificeren.”

Met behulp van Reade Foundation werden er voor Reade diverse poppen aangeschaft van Colourful Goodies die inmiddels enthousiast omarmd zijn door de kinderen. En nu dus deze mooie prijs!

 

De prijs bestaat uit €500,- om het initiatief verder vorm te geven. Daarnaast ontvangt de organisatie een op maat gemaakte training “Inclusie is de basis! Hoe je diversiteit binnen boord houdt”, gegeven door All Aboard.

Rachel: “Met deze mooie prijs krijgen we naast de erkenning voor het belang van inclusief speelgoed, de mogelijkheid om onze visie door te ontwikkelen en ons aanbod uit te breiden. Het is mijn droom dat divers speelgoed de norm wordt in heel Nederland.”

De jury van de Sigra Diversiteitsaward:
“Jezelf herkennen is nodig voor zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld, voor kinderen ‘in zorg’ is dit extra belangrijk! Geweldig om op jonge leeftijd hiermee al de norm te doorbreken. Een groot compliment aan deze organisatie. Niet alleen is dit initiatief heel goed voor de kinderen (en hun families), maar ook is de support voor Colourful Goodies, een pionierend bedrijf in dit veld dat met deze inzending ook erkenning krijgt voor het belangrijke werk dat zij samen met organisaties zoals Reade doen, mooi om te zien. Het is goed ook omdat het zo simpel is, maar met een belangrijke impact. Het is toepasbaar in andere organisaties die met kinderen of ouderen werken. Het zou eigenlijk in al deze organisaties de standaard moeten zijn.”

Wil je meer weten over dit initiatief?

Inclusief Speelgoed Reade
Neem contact op met Reade Foundation via readefoundation@reade.nl of Rachel Zalmijn via r.zalmijn@reade.nl.