Op 18 september vindt, na een jaar uitstel, de Rapenburg Race plaats om geld op te halen voor dwarslaesie onderzoek. Het belooft een mooie dag te worden en vanuit Reade doen 24 collega’s en een revalidant mee.

Zoals te zien in de video zijn Erik, Thomas en Bob goed voorbereid en zij hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar de toegevoegde waarde van het TeslaSuit.

‘Inactiviteit en daaruit voortkomende problemen zoals spierafbraak en doorligplekken (decubitus) zijn een groot probleem voor mensen met een dwarslaesie. Door middel van elektrostimulatie kan het lichaam toch actief worden gehouden, waardoor veel problemen voorkomen kunnen worden. Met het TeslaSuit is het mogelijk om spieren over het hele lichaam aan te sturen, een gigantisch verschil met gebruikelijke stimulatoren waarmee slechts enkele spieren tegelijkertijd kunnen worden aangestuurd. Wij willen middels onderzoek in eerste instantie laten zien dat het pak van toegevoegde waarde kan zijn voor het tegengaan van deze problemen en zo de kwaliteit van leven bij mensen met een dwarslaesie kan verhogen, zodat dit uiteindelijk standaard zou kunnen worden ingezet. Daarnaast willen wij het pak gebruiken voor onderzoek naar training gericht op functionele verbeteringen, welke ook grote invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven. Het pak kan bewegingen registreren en op basis daarvan bepalen welke spier wanneer moet worden gestimuleerd, waardoor nieuwe, veelbelovende trainingen mogelijk worden voor zowel arm-, romp- als loopbewegingen. Voor het uitvoeren van dit onderzoek is wel geld nodig, daarom zijn we erg blij één van de goede doelen van de Rapenburg Race te zijn.’
Bob Koomen – onderzoeker bij Reade

Wil jij ook doneren? Dat kan via www.rapenburgrace.nl.