TeslaSuit

Reade loopt voorop op het gebied van elektrostimulatie en revalidatie. Momenteel loopt een pilot-onderzoek met het TeslaSuit. Een full-body pak dat gevuld is met elektroden en bewegingssensoren. Oorspronkelijk werd het TeslaSuit gemaakt voor de gaming-industrie. Bijvoorbeeld om een vechtsituatie te stimuleren en de spelbeleving nóg realistischer te maken. Maar de mogelijkheden die het pak voor de revalidatie biedt zijn groot. Zo kunnen de elektroden worden gebruikt voor het toedienen van elektrostimulatie via 80 kanalen die verdeeld zijn over het gehele lichaam. Een gigantisch verschil met andere stimulatoren, waarbij er vaak maximaal vier spieren worden gestimuleerd.

De bijbehorende software maakt het erg gemakkelijk om stimulatieprogramma’s voor bijvoorbeeld een eet-, grijp- of loopbeweging te maken. Die weer in te zetten zijn voor trainingen gericht op het opnieuw leren van functionele bewegingen. Dit is van groot belang voor mensen die niet goed in staat zijn om zelfstandig alledaagse bewegingen te maken. Denk aan mensen met een dwarslaesie, beroerte of MS.
Daarnaast kan spierafbraak worden tegengegaan door het langdurig stimuleren van spieren over het hele lichaam. Ook wordt de bloedstroom bevorderd. Op deze manier kunnen veelvoorkomende complicaties zoals drukwonden, blaas- en darmproblematiek etc. worden tegengegaan. Niet alleen belangrijk voor de revalidanten. Het kan ook leiden tot een flinke  zorgkostenbesparing.

Reade wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van TeslaSuit in de revalidatie. Voor dit onderzoek heeft Redevco Foundation een donatie gedaan. Stichting Voorzorg heeft een donatie toegezegd voor de aanschaf van TeslaSuit. Momenteel wordt onderzocht wat de kosten zijn van een medisch pak.