Handbike Battle - Draag jij een steentje bij om bergen te verzetten?

Op donderdag 22 juni versloegen winnaars Stefan, Jules, Job en Martin samen met buddies Katja, Ludwine, Rosa, Jim, Marloes en Guido van Handbiketeam Capital de HandbikeBattle in Oostenrijk.

Een battle was het zeker! Tegen de berg, de warmte, de pijn en zichzelf. Een bijzondere strijd, zowel fysiek als mentaal. Maar liefst 20 kilometer lang, waarvan 15 kilometer flink omhoog. Alle vier de deelnemers hebben het fantastisch gedaan en hebben op armkracht en karakter die finish gehaald.

De deelname van Handbiketeam Capital aan de HandbikeBattle zou niet mogelijk zijn geweest door onze sponsoren en donateurs via deze crowdfunding. Onze dank is groot!

 


 

“Laat de droom van Team Capital uitkomen om mee te kunnen doen met de HandbikeBattle 2023.”

Streefbedrag: 11.750 euro

Zullen we samen bergen verzetten?

Met jouw steentje kan ons team namelijk meestrijden in de HandbikeBattle 2023. Dat is een battle voor mensen met een handicap over een parcours van ruim 20 kilometer. Waarvan 15 kilometer bergop. Puur op armkracht! Een enorme overwinning, individueel, fysiek en mentaal.

handbikebattle_trainingTeam Capital: namens revalidatiecentrum Reade

Wij zijn Team Capital, het team dat namens revalidatiecentrum Reade meedoet aan de HandbikeBattle 2023. Het team bestaat uit 6 sporters en 6 buddies. De HandbikeBattle valt buiten de reguliere revalidatietrajecten. Met jouw bijdrage kan ons team strijden om de berg te bedwingen. Elke euro telt!

De HandbikeBattle. Een enorme uitdaging.
Op sportief én menselijk vlak

De HandbikeBattle is een wedstrijd voor deelnemers met een handicap, die in een handbike (handfiets) op armkracht meedoen. Deze battle gaat veel verder dan ‘bovenkomen op de berg, binnen tijdslimiet’. Juist de weg ernaartoe en de persoonlijke overwinningen, fysiek en mentaal, maken het voor ons als deelnemers een onvergetelijk event.

De kans op een bijzondere ervaring

We dagen onszelf graag uit om het hele avontuur te gaan beleven – en tot een succesvol einde te brengen. Maar vóór we de challenge aan kunnen gaan, kunnen we een steuntje in de rug goed gebruiken. Meedoen is voor ons winnen. Het kost ook het nodige: voor de voorbereiding, het materiaal, deelname, verblijf en vervoer. Fantastisch als je ons de kans gunt om deze bijzondere ervaring mee te kunnen maken. Met 5 euro of een tientje help je ons al een heel eind op weg!

Wie zijn we eigenlijk?

Team Capital is het officiële team van revalidatiecentrum Reade in Amsterdam. Het team bestaat uit 6 deelnemers en 6 buddies. De deelnemers:


Job Teeling
: “Hey allemaal! Ik ben een 24-jarige student Toegepaste Psychologie en geboren met Spina Bifida. Ik doe mee aan de HandbikeBattle puur om te ervaren hoe het is om voor langere tijd intensief te trainen en om uiteindelijk die berg op te komen!”

Javid Bakhtiar: “Ik ben Javid, 51 jaar. Negen jaar geleden heb ik door een auto-ongeluk een dwarslaesie opgelopen (c5-c6). Ik ga voor eerste keer meedoen met de HandbikeBattle. Het lijkt mij een erg speciale ervaring in de bergen.”

Martin van der Laan: “Mijn naam is Martin, 47 jaar. Vader van 2 prachtige kinderen. Mijn motto is: als je valt zet je je kroontje weer recht en ga je door. Heb het leven lief en geniet van elk moment. Dit is wat ik mijn kinderen wil meegeven in het leven. En wat ik ook wil uitdragen in deze HandbikeBattle.”

Jules van Veen: “Ik ben 59 en heb een dwarslaesie sinds 1971. Lang geleden basketbalde ik op hoog niveau, maar dit is een compleet ander soort uitdaging. M’n plan is om me helemaal kapot te trainen. En op die berg wil ik finishen… op een manier waar ik voor mezelf trots op kan zijn.”

Stefan Charles: “I suffered a spinal cord injury from a neurofibromatosis tumour on the spine from T1-T7, L1-L2. That was 14 years ago. My motivation comes from a place of knowing that even though physically it looks impossible for me as a disabled person, mentally I’m already up on that mountain.”

Daan Prop: “Ik ben Daan Prop en 11 jaar geleden ben ik op 29-jarige leeftijd op straat aangereden waardoor ik een dwarslaesie opliep. In 2017 heb ik voor het eerst de Battle gedaan. Ik was toen erg gemotiveerd om maximaal te trainen. Dat inspireert mij om dit jaar nogmaals mee te doen. Dit jaar strijd ik niet alleen tegen de berg, maar ook tegen mijn oude eindtijd.”

De buddies

Marloes (ergotherapeut) is de buddy van Daan, Guido (fysiotherapeut) van Javid, Jim (onderzoeker) van Martin, Rosa (ergotherapeut) van Job, Ludwine (physician assistant) van Jules en Katja (bestuurder Reade) van Stefan.

Meer informatie over de HandbikeBattle zelf

Het team van Reade doet sinds 2012 mee aan de HandbikeBattle. In totaal zijn er dit jaar meer dan 100 deelnemers, elk begeleid door een eigen buddy. Alle handbikers doen mee namens 9 Nederlandse revalidatiecentra óf als individuele deelnemer. Het parcours is uitgezet op de Kaunertal Gletscher in Oostenrijk. De start is op bijna 1300 meter hoogte, de finish op 2150 meter. Het record staat op 72 minuten, maar veel deelnemers doen er tot zo’n 4 of 5 uur of zelfs langer over. Iedereen binnen ons team heeft z’n eigen doel. Sommigen van ons hebben een snelle tijd voor ogen. Voor anderen telt vooral: meedoen en finishen – in welke tijd dan ook. Meer weten en een sfeerimpressie zien? Ga naar handbikebattle.nl.

Waar hebben we het streefbedrag voor nodig?

Ons streefbedrag zorgt ervoor dat we de kosten kunnen dragen om mee te kunnen doen. Dat zijn met name:

  • Kosten voor het verblijf van een week in Oostenrijk
  • Huur bus voor vervoer mensen en materialen naar Oostenrijk
  • Brandstof, verzekering, vignetten en tolgeld voor de bus
  • Huur materialen, met name de handbikes zelf
  • Teamkleding en kosten voor inschrijving Handbike Battle
  • Voorbereiding: trainingen, vervoer, sportvoeding

In het streefbedrag hebben we niet de kosten meegenomen die iedere deelnemer maakt en wat Reade bijdraagt:

  • Eigen bijdrage per deelnemer HandbikeBattle
  • Onderzoeksbijdrage Reade naar fitheid deelnemers vóór start traject

Het resultaat van de Handbike Battle kun je zien op YouTube

Reade stuurt ook een videoteam mee om verslag te doen van de HandbikeBattle 2023. Op YouTube komt een film te staan van de battle.

Namens Job, Javid, Martin, Jules, Daan, Stefan, Marloes, Guido, Jim, Rosa, Ludwine en Katja alvast:

Superdankjewel!

(Ook als je maar een paar euro’s kunt missen :))

We durven het bijna niet te hopen, maar wat als we méér ophalen dan het streefbedrag? Dan zetten we de extra bijdragen in om de HandbikeBattle 2024 te ondersteunen.