De Rapenburg Race op 16 september jl. was een geweldig succes! Heel indrukwekkend om zoveel mensen door de mooiste gracht van Leiden te zien zwemmen om geld op te halen voor dwarslaesieonderzoek. Waaronder ook zeer betrokken medewerkers van Reade

Het (voorlopige) bedrag dat is opgehaald, is maar liefst €112.500,- en een van de vier gesteunde projecten waarover het geld verdeeld wordt, is het dwarslaesieonderzoek met het TeslaSuit en ruggenmergstimulatie binnen Reade. Onze speciale dank gaat uit naar de organisatie van de Rapenburg Race, alle donateurs en niet te vergeten alle sportieve zwemmers!

Simone Berkelmans, onderzoeker: “Afgelopen zaterdag trotseerde Team Reade de prachtige Leidse grachten om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Samen met de dappere deelnemers doken we in het water van het Rapenburg en zwommen vastberaden 800 meter naar de finish. Na de zwemtocht werd ons doorzettingsvermogen beloond met verfrissende drankjes en een feestelijke sfeer.

Aan het einde van deze memorabele dag deelden we ook onze plannen voor het gebruik van de gedoneerde gelden. Een deel van de opbrengst zal worden toegewijd aan lopende onderzoeksprojecten binnen Reade. We zijn momenteel bezig met onderzoek naar functioneel herstel na een dwarslaesie, waarbij we transcutane ruggenmergstimulatie combineren met functionele elektrostimulatie. Daarnaast richten we ons ook op het gebruik van dagelijkse elektrostimulatie in onze revalidatiekliniek.

Grote dank gaat naar de Stichting Rapenburg Race voor het organiseren van deze geweldige dag. Samen bouwen we aan een toekomst met meer mogelijkheden voor mensen met een dwarslaesie!”

Wil je meer lezen over het dwarslaesie onderzoek met TeslaSuit en/of Ruggenmergstimulatie? Klik dan hier.