De kinderen die bij Reade in behandeling zijn, zijn heel divers. Denk aan verschillende culturele achtergronden, maar ook aan hulpmiddelen zoals rolstoel of prothese. Sommigen hebben een syndroom of zijn bijvoorbeeld slechthorend. Niet iedereen ziet er hetzelfde uit.

Binnen de kinderafdeling wordt in de behandelingen veel gebruikgemaakt van poppen en speelgoed, maar met de poppen die ze hadden konden niet alle kinderen zich even goed identificeren. Dat merkte Revalidatiearts Rachel Zalmijn op waarna ze met een plan voor inclusief speelgoed naar Reade Foundation kwam. Een geweldig initiatief dat we maar al te graag steunen!

 

     inclusief speelgoed Reade

“Met de hulp van Reade Foudation hebben we binnen Reade nu divers speelgoed aangeschaft. Samen met Orthopedagoog Wilma Hogenbirk en Ellen Brudet, de eigenaresse van de eerste inclusieve speelgoedwinkel (coulorfulgoodies.nl) delen we dezelfde visie. Ons doel is om meer inclusief speelgoed aan te bieden, waarin kinderen zichzelf en anderen kunnen herkennen. Dit helpt verschillen tussen personen te normaliseren. Zo dragen we een steentje bij aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Alle kinderen zijn top, precies zoals ze zijn!

Het eerste speelgoed is binnen en er zijn al heel veel mooie reacties van kinderen. Dit terug horen is voor mij puur werkplezier!
Het is mijn droom dat divers speelgoed de norm wordt in heel Nederland.”
Rachel Zalmijn, revalidatiearts bij Reade

Wil je meer weten over dit initiatief?

Neem contact op met Reade Foundation via readefoundation@reade.nl of Rachel Zalmijn via r.zalmijn@reade.nl.