De Werkgroep Buitenland doet geweldig werk met het brengen van revalidatiekennis en het bieden van scholing over heel de wereld. Met hun kennis en kunde versterken zij op die manier vele gezondheidsinstellingen. En dat al sinds 1990!

Zij doen dat op geheel vrijwillige basis en in eigen tijd. Dat geldt voor al deze verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en sporttherapeuten die werkzaam zijn bij Reade.

Ria Bergkotte, Ergotherapeut en voorzitter van de werkgroep: “We stoppen er met alle liefde onze tijd en energie in en krijgen er ook meer dan genoeg voor terug. Allereerst de voldoening van het delen van onze kennis met collega’s in het buitenland waarmee we samen zorgen voor betere revalidatiezorg. Daarnaast is het voor onszelf ook heel leerzaam. Onze didactische vaardigheden nemen toe en we leren van andere culturen, bijvoorbeeld over hoe betrokken naasten zijn bij de zelfzorg, tot in het ziekenhuisbed aan toe. Zo nemen we veel actuele en waardevolle inzichten ook weer mee terug naar Nederland en naar Reade.”

Alle lof dus voor deze toppers!
Maar niet iedereen is bekend met de Werkgroep Buitenland, weet wat ze doen en hoe waardevol en uniek dat is. Daarom gaan de Werkgroep Buitenland en Reade Foundation de krachten bundelen. Om dat verhaal breed te delen en de zichtbaarheid te vergroten. En ja, ook om te werven voor dit geweldige doel.

Samen zijn we nu in gesprek over hoe we dat allemaal gaan aanpakken en iets moois kunnen neerzetten. Ook gaan er dus wat dingen veranderen, waarover later meer!

Werkgroep Buitenald en Reade Foundation in gesprek