Altijd spannend, iets nieuws aangaan. Voor Mijke Ulrich, sociaal pedagogisch hulpverlener en ervaringsdeskundige hersenletsel en Ruth Wobma, ergotherapeut en onderzoeker die samen deze nieuwe cursus geven. Maar vooral voor een aantal dappere revalidanten die op zoek waren naar een extra aanvulling op hun revalidatie bij Reade.

Ruth en Mijke hebben de Corona-periode goed benut om ‘Zelfhulp’ en ‘Herstel’ (oorsprong in de GGZ) aan te passen en te integreren binnen de hersenletselrevalidatie. Deze cursus ondersteunt revalidanten die willen werken aan herstel op het gebied van zelfwaardering, hoop en kwaliteit van leven.

Cursus Revalideren doe je zelf, maar niet alleen Mijke en Ruth

Cursus Revalideren doe je zelf, maar niet alleen:

Worstel je met waar je staat in het leven na het doormaken van hersenletsel en wil je aan de slag met je ‘nieuwe ik’? Deze cursus ondersteunt je als je wilt werken aan herstel op het gebied van zelfwaardering, hoop en kwaliteit van leven.

Het waardevolle van deze cursus is dat je al tijdens de revalidatie een begin maakt het (her)vinden van je eigen veerkracht en dat je onderling van elkaar kan leren als revalidanten.

Door wie?

Mijke Ulrich, sociaal pedagogisch hulpverlener en ervaringsdeskundige hersenletsel en Ruth Wobma, ergotherapeut en onderzoeker.

Hoe?

We werken met een werkboek waarin de tekst en de opdrachten je bewust maken van het herstelproces en je handvatten geven om ook na de cursus hiermee verder te kunnen. Het wordt duidelijk dat herstel een actief proces is dat vanuit jouzelf komt.

In de cursus ontdek je je eigen kracht en mogelijkheden en wat jou op dit moment tegenhoudt om vooruit te gaan. Door je behoeften op een rijtje te zetten, kun je weer verder.

De bijeenkomsten worden georganiseerd rondom de volgende thema’s:

  • Wat is herstel en welke invloed heb ik zelf daarop?
  • Hoe ga ik om met de buitenwereld en de realiteit?
  • Welke keuzes kan ik maken voor nu en later?
  • Welke verandering wil ik? En hoe zet ik de eerste stap richting die verandering?
  • Hoe wil ik mijn toekomst vorm geven?

Wanneer?

6 bijeenkomsten op woensdagochtend van 10:30 tot 12:30 uur.

Data: 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli.

Waar?

Reade locatie Overtoom, vergaderkamer 2.

Geïnteresseerd?

Mail Ruth Wobma (r.wobma@reade.nl) of praat er over met een van je therapeuten.


Met onze ondersteuning konden Ruth en Mijke de cursus herschrijven en draaien ze nu de pilot. Inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten van de zesdaagse cursus geweest en die waren zeer succesvol. Een mooi voorbeeld van een initiatief dat direct ten goede komt aan de levenskwaliteit van cliënten.

“Wat kunnen mensen krachtig zijn in een groep met gelijkgestemden!” – Mijke Ulrich

“Het waardevolle van deze cursus is dat je al tijdens de revalidatie een begin maakt met het (her)vinden van je eigen veerkracht en dat je onderling van elkaar kan leren als revalidanten. Je merkt meteen ook dat wij alleen hoeven faciliteren, omdat er in de groep al zoveel wordt uitgewisseld. Dus dat wordt wel wat!” – Ruth Wobma